ZF 24

Discutiile privind implicarea GDF in proiectul Nabucco nu au fost suspendate

11.04.2007, 11:16 11

Turcia nu a suspendat discutiile referitoare la implicarea grupului Gaz De France (GDF) in proiectul de constructie a gazoductului Nabucco, care va transporta gaze naturale din regiunea Marii Caspice catre Europa, a declarat, astazi, ministrul turc al Energiei, Hilmi Guler, citat de Reuters.

O serie de oficiali din sectorul energetic turc au afirmat, saptamana trecuta, ca negocierile cu compania franceza au fost suspendate, ca reactie la un document in care Franta a acuzat Turcia de implicare in uciderea in masa a armenilor, in 1915.

Relatiile dintre Franta si Ankara au devenit tensionate in 2006, dupa ce Parlamentul francez a aprobat un document prin care negarea genocidului reprezentat de uciderea in masa a armenilor, in timpul Imperiului Otoman, este considerata infractiune.

Celelalte patru state implicate in proiect, respectiv Bulgaria, Romania, Austria si Ungaria au aprobat deja parteneriatul cu GDF, au aratat, saptamana trecuta, oficialii citati.

Nabucco este un proiect in valoare de 4,6 miliarde de euro, constand in constructia unui gazoduct care va transporta gaze naturale din Turcia catre Austria, tranzitand Bulgaria, Romania si Ungaria. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO