ZF 24

Din lipsă de avioane, Tarom a folosit astăzi aeronava Boeing 737- 800 achiziţionată în luna mai

Din lipsă de avioane, Tarom a folosit astăzi aeronava...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

13.06.2017, 17:44 4275

Compania de stat Tarom a utilizat astăzi pentru prima dată pentru un zbor comercial unul dintre avioanele Boeing 737- 800 NG intrate recent în flota companiei. Aeronava, înmatriculate cu însemnele YR-BGJ (63701) şi botezată cu numele de „Sarmizegetusa” , a plecat la ora 16.00 din Bucureşti către Frankfurt, conform site-ului www.flightradar24.com.

Operarea aeronavei vine în contextul în care astăzi un avion Tarom care zbura pe ruta Bruxelles-Bucureşti şi trebuia să aterizeze la ora 14:00 pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă s-a întors din drum după 20 de minute de zbor din cauza unor probleme tehnice apărute la unul dintre motoare, după cum a anunţat compania. În plus, mai multe aeronave Tarom s-au confruntat cu probleme tehnice în ultima perioadă.

Aeronavele  Boeing 737-800 NG sosite în mai la Bucureşti nu au mai fost folosite până acum de către Tarom, deşi prima a sosit la Bucureşti încă din luna mai.

Aeronava, numită „Sarmizegetusa” a fost prezentată pe 24 mai în cadrul unui eveniment în care au fost prezenţi premierul Sorin Grindeanu, miniştrii Transporturilor şi Internelor, dar şi Liviu Dragnea şi ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti,  Hans Klemm.

A doua aeronavă a sosit pe aeroportul Băneasa pe 31 mai.

Cele două aeronave au fost preluate în leasing de către compania de stat. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO