ZF 24

Digi Communications, venituri de 313 mil. euro în T1/2020 şi pierderi de 56 mil. euro. “Reţelele noastre au susţinut o creştere de trafic de până la 30%, pentru datele fixe, la ore de vârf”

Digi Communications, venituri de 313 mil. euro în...

Autor: Liviu Popescu

15.05.2020, 10:37 475

Digi Communications (DIGI), operator de telecomunicaţii ale cărei acţiuni sunt incluse în structura indicelui principal BET, a raportat venituri de 313 mil. euro în T1/2020, mai mari cu 11%, dar cu pierderi de 56 mil. euro, faţă de rezultatul negativ de 17,6 mil. euro din T1/2019, se arată în raportul trimestrial.

“Reţelele noastre au susţinut o creştere de trafic de până la 30%, pentru datele fixe, la ore de vârf, şi o creştere normală a traficului de date mobile de 11%, în martie, comparativ cu februarie, în România. Echipele din vânzările corporate şi-au adaptat strategiile la o nouă realitate a pieţei, concentrându-se asupra activităţilor de suport şi asistenţă pentru clienţii B2B”, spune Serghei Bulgac, CEO Digi.

Pe de altă parte EBITDA ajustată a fost de aproximativ 114,7 milioane euro (inclusiv IFRS 16), în creştere cu 26,4 % faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019.

“În România, în perioada de restricţii, s-a remarcat o creştere a utilizarii de servicii fixe de internet şi televiziune prin cablu pentru clienţii rezidenţiali. Necesitatea de a fi conectaţi şi trecerea masivă la munca de acasă au contribuit la utilizarea susţinută de servicii fixe. Aceasta s-a reflectat în creşterea traficului în reţeaua fixă cu 20-30%, în special în a doua parte a zilei”, menţionează compania.

Astfel, la finalul primului trimestru, Digi a înregistrat un progres al RGU pentru serviciile de internet şi televiziune prin cablu şi a atins un număr record de servicii vandute clienţilor: 3,7 milioane RGU (televiziune prin cablu), respectiv 2,9 milioane RGU (internet fix).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO