ZF 24

Dieta în funcţie de grupa sanguină

Dieta în funcţie de grupa sanguină

Autor: CSID.ro

11.11.2014, 09:39 800

Dietele care ţin cont de grupa sanguină a unei persoane nu au în mod obligatoriu drept scop final slăbirea, ci menţinerea unei stări de bine şi, de ce nu, a unei greutăţi normale. Mai mult decât o dietă, aceasta ar trebui să fie un stil de viaţă, căci se bazează pe prezumţia că în funcţie de componenţa sângelui, fiecare persoană reacţionează diferit la lectine, o clasă de proteine ce se găseşte în majoritatea alimentelor.




Bazându-se pe această descoperire, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că anumite alimente pot provoca inflamaţii, pot agrava anumite boli, pot genera o stare continuă de oboseală, tulburări de digestie şi obezitate. În funcţie de grupa sanguină, fiecare persoană digeră mai bine sau mai greu anumite alimente.

Potrivit statisticilor efectuate de medicul Peter J. D'Adamo, un naturopat şi expert în alimentaţia bazată pe grupa sanguină, 8 din 10 persoane  care îşi schimbă regimul ţinând cont de chimia sângelui raportează o îmbunătăţire a stării generale de sănătate. Pentru a putea trage o concluzie cu privire la eficienţa acestui regim, spune specialistul, ar trebui urmat câteva luni în care organismul are timp să se regleze pe interior.



Cu cât aveţi mai multe simptome care ar putea fi asociate cu alimentaţia nepotrivită, în special tulburări gasrointestinale sau intoleranţe (diarre, balonare, oboseală), cu atât mai strict ar trebui să fie regimul.

Persoanele cu grupa sanguină O

Snt tipul vânătorilor şi culegătorilor din epoca primitivă, care au prosperat datorită unei diete bazate pe carne. Prin urmare, au nevoie de multe proteine, să limiteze pe cât posibil produsele care au pe lista de ingrediente grâul (carbohidraţii), să facă sport în mod constant, cu greutăţi. Alimentele care îi ajută să slăbească sunt carnea roşie, fructele de mare, spanacul, brocoli. În acelaşi timp, pentru a ocoli kilogramele în plus trebuie să evite fasolea, lintea, porumbul, grâul, varza, conopida.


Persoanele care au grupa sanguină A

Au apărut după cei din grupa 0 şi s-au adaptat unui stil de viaţă mai degrabă agrar. Aşadar, aceştia sunt agricultori, deci li se recomandă să reducă grăsimile din alimentaţie, să se bazeze mai mult pe legume - fructe, să reducă substanţial carnea roşie (sau să o elimine complet), de asemenea, să reducă lactatele. În ceea ce priveşte mişcarea, sporturile ideale sunt cele uşoare, precum yoga sau golful. Dacă vor să slăbească ar trebui să consume, în principal legume şi uleiuri vegetale, soia, ananas şi să evite lactatele, carnea, fasolea, grâul.


Mai multe detalii pe www.csid.ro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO