ZF 24

Dezgheţul din auto continuă: Grupul francez Michelin reia producţia de cord metalic la Zalău

Dezgheţul din auto continuă: Grupul francez Michelin...

Autor: Bogdan Alecu

13.04.2020, 16:12 435

Pe măsură ce sunt implementate noi măsuri pentru protecţia angajaţilor, tot mai mulţi producători din industria reiau producţia pentru a limita efectele negative ale pandemiei de coronavirus.

Michelin a reluat producţia de cord metalic la Zalău – cord utilizat în producţia de anvelope. Pe de altă parte, producţia de anvelope încă nu a fost reluată decât de Continental, atât Michelin cât şi Pirelli având activitatea oprită în acest  domeniu.

"Din data de 8 aprilie, activitatea de producţie de la Zalău Cord este reluată progresiv. Măsurile sanitare necesare au fost implementate, conform cu legislaţia în vigoare şi cu reglementările interne, prioritatea noastră fiind să protejăm sănătatea şi siguranţa angajaţilor noştri", au declarat oficialii Michelin.

Ei au subliniat  că "uzina de la Floreşti şi uzina Zalău Anvelope rămân deocamdată închise, cu excepţia anumitor activităţi critice sau cu foc continuu care au un program specific".

La nivel european constructorii auto au oprit producţia de maşini, iar majoritatea producătorilor de componente au oprit producţia în contextul extinderii epidemiei de coronavirus.

Peste 200.000 de angajaţi din industria auto locală sunt în şomaj tehnic din cauza epidemiei, companiile dorind să-şi protejeze angajaţii.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO