ZF 24

Deutsche Telekom va reduce numărul de angajaţi de la divizia de IT din Germania

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Adrian Seceleanu

02.12.2013, 19:03 496

Deutsche Telekom (DT), care controlează indirect companiile locale Cosmote şi Romtelecom, ar putea concedia până la 6.000 de angajaţi de la T-Systems, în contextul în care viitorul CEO Timotheus Hoettges vrea să mărească profitabilitatea diviziei, scriu Bloomberg şi publicaţia germană Handelsblatt. Marja profitului operaţional de la divizia T-Systems este de 2,3%, de aproape şase ori mai mică decât cea de la nivelul DT.

Divizia de servicii IT a DT are aproape 30.000 de angajaţi în Germania. Conform noului plan, divizia se va concentra pe servicii digitale, precum servicii de internet în autoturisme sau pe vânzarea de soluţii care permit achiziţia de poliţe de asigurare de pe smartphone-uri. Serviciile clasice de outsourcing, care au costuri mai mari pentru că implică multe activităţi realizate manual, vor fi reduse, potrivit Bloomberg. Divizia T-Systems va adopta un nou model de business, au precizat reprezentanţii DT, fără a face comentarii asupra numărului de concedieri vehiculat în media.

„Modelul de business tradiţional se bazează în principal pe externalizare şi înregistrează rate de creştere relativ mici. Drept urmare, dorim să investim în zone digitale noi, de ultimă generaţie. Am investigat deja îndeaproape care sunt acestea şi cum pot fi exploatate, dar, din moment ce procesul nu a fost încheiat încă, nu putem face speculaţii asupra niciunui scenariu“, au precizat reprezentanţii DT.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO