ZF 24

Despagubirile de mica valoare pentru fostii proprietari, achitate in titluri de stat

20.02.2007, 15:33 39

Despagubirile de mica valoare pentru persoanele indreptatite sa primeasca actiuni la Fondul Proprietatea vor fi achitate exclusiv sub forma de titluri de stat, a declarat, astazi, la o reuniune a comisiilor economice ale Parlamentului, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.
Ministerul Finantelor, alaturi de alte institutii, au prezentat la inceputul lunii februarie, pentru dezbatere publica, un proiect de ordonanta privind Fondul Proprietatea, care prevede ca persoanele ale caror bunuri au fost confiscate de regimul comunist ar putea fi despagubite atat sub forma de actiuni la Fond cat si in numerar, in limita a 200.000 euro, de catre o directie infiintata in subordinea Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).
Astfel, daca titlul de despagubire individual este emis pentru o suma echivalenta cu maxim 200.000 euro, titularul are posibilitatea sa solicite realizarea conversiei in actiuni emise de Fondul Proprietatea (FP), acordarea de despagubiri in numerar, sau poate opta pentru actiuni si numerar.
Daca valoarea despagubirilor depaseste echivalentul a 200.000 de euro, persoana respectiva poate sa solicite primirea exclusiv de actiuni emise de Fond. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO