ZF 24

Depozitarul Central va deveni complet operational la sfarsitul lunii martie

14.03.2007, 11:48 18

Depozitarul Central va putea sa desfasoare activitati de decontare si compensare incepand cu sfarsitul lunii martie, dupa ce va primi documentele de autorizare de la Banca Nationala a Romaniei (BNR), a declarat, astazi, presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Septimiu Stoica.

"Depozitarului ii mai lipseste doar hartia oficiala de autorizare de la BNR, pe care ar trebui sa o primeasca la sfarsitul lunii martie, astfel incat sa poata incepe activitatile pe partea de decontare si compensare", a afirmat Stoica intr-o conferinta de presa.

Depozitarului Central va realiza atat operatiunile de depozitare, registru pentru emitentii de valori mobiliare, cat si pe cele de compensare-decontare a tranzactiilor cu valori mobiliare.

Supravegherea Depozitarului Central este realizata de catre CNVM, responsabilitate impartita cu Banca Nationala a Romaniei in cazul operatiunilor de compensare-decontare.

Actionarul majoritar al Depozitarului este BVB. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO