ZF 24

Dell Romania vizeaza o cifra de afaceri cu 60% mai mare, in acest an

11.09.2007, 13:21 103

Filiala din Romania a producatorului american de computere Dell are ca obiectiv, pentru acest an, cresterea cu minim 60% a cifrei de afaceri, estimare cu zece procente peste cea initiala, pe fondul evolutiei bune din primul semestru.

"Am prognozat o crestere de 50% pentru acest an, dar rezultatele din semestrul intai arata ca aceasta majorare va fi de minim 60%", a declarat Dragos Mateescu, country manager Dell pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

Potrivit oficialului Dell, care citeaza firma de cercetare IDC, in primele sase luni ale anului, vanzarile totale de PC-uri, in care sunt incluse calculatoarele personale de birou, computerele portabile si serverele, au crescut cu 87,8% la 27.800 de unitati, fata de perioada similara din 2006.

Cea mai importanta crestere a fost inregistrata pe segmentul computerelor portabile, de 144,6% la 17.710 unitati.

"Segmentul intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) are o contributie importanta in afacerile Dell, generand 50% din total. IMM-urile sunt in mod categoric baza de dezvoltare in Europa Centrala si de Est si va fi in continuare un segment important", a spus Mateescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO