ZF 24

Delia Popescu, preşedintele Agenţiei pentru Agenda Digitală, a fost propusă pentru funcţia de ministru al Comunicaţiilor

Delia Popescu, preşedintele Agenţiei pentru Agenda...

Autor: Roxana Rosu

09.08.2016, 16:21 656

Delia Popescu, care activează în domeniul e-guvernării din 2003 şi conduce din 2014 Agenţia pentru Agenda Digitală a României, a fost propusă marţi pentru funcţia de ministru al Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională.

Propunerea a fost înaintată de premierul Dacian Cioloş preşedintelui Klaus Iohannis.

Delia Popescu activează în domeniul e-guvernării din anul  2003 ocupându-se de dezvoltarea şi implementarea sistemelor informatice destinate furnizării serviciilor publice electronice atât pentru cetăteni cât şi pentru mediul de afaceri, (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice-SEAP, Sistemul Informatic de Atribuire Electronică în transporturi-SIAE, Punctul de Contact Unic electronic – PCUe, Sistemul Naţional Electronic de Plată online taxe şi impozite – SNEP).

Din 2014 este Preşedinte al Agenţiei pentru Agenda Digitală a României, instituţie publică finanţată din venituri proprii şi aflată în coordonarea Prim-Ministrului.

În perioada 2009-2014 a fost Vice-Preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională, instituţie publică în subordinea Ministerului pentru Societatea Informatională.

În perioada 2008-2009 a fost director al departamentului documentare tehnică în cadrul Agenţiei pentru Serviciile Societăţii Informaţionale, instituţie publică în subordinea Ministerului pentru Societatea Informaţională.

Din 2007 până în 2008 a fost şef Serviciu Atribuire Electronică în Transporturi în cadrul Agenţiei pentru Serviciile Societăţii Informaţionale.

Din 2013 este membru în Consiliul INIS-Infrastructura Naţională pentru Informaţii Spaţiale privind datele spaţiale. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO