ZF 24

Deficitele mari, instabilitatea politică şi tensiunile externe încep să se vadă pe curs. Cursul leu/euro a urcat la cel mai ridicat nivel din istorie, depăşind pragul psihologic de 4,8 lei/euro. Ce spun analiştii

Deficitele mari, instabilitatea politică şi tensiunile...

Autor: Claudia Medrega, Tibi Oprea

24.02.2020, 20:20 459

♦ Rămâne de văzut dacă BNR va încerca să tempereze deprecierea monedei naţionale - pentru a nu se reintensifica presiunile inflaţioniste şi pentru a nu afecta portofoliile de credite în valută din bilanţurile băncilor care pot înregistra creşteri ale ratei de neperformanţă odată cu creşterea cursului leu/euro.

Tensiunea românilor cu credite în euro a crescut la sfârşitul săptămânii trecute după ce cursul leu/euro a urcat la un nou maxim istoric, depăşind în premieră pragul psihologic de 4,8 lei/euro.

Cursul de referinţă anunţat vineri de BNR a urcat până la 4,8026 lei/euro, după o creştere cu 0,4% faţă de nivelul de joi. Comparativ cu nivelul de la sfârşitul anului trecut, deprecierea monedei naţionale faţă de euro este de circa 0,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO