ZF 24

De ce vor bancherii deblocarea creditului ipotecar

02.12.2008, 13:51 18

"Vocalismul bancherilor are un alt substrat", sustine Nicolae Cinteza, directorul Directiei Supraveghere din BNR despre cererile bancherilor de a reevalua regulamentul de creditare pentru persoane fizice.

Grija lor, spune Cinteza, citat de BUSINESS Magazin, este ca au creditat dezvoltatori imobiliari care in momentul de fata nu au asigurata vanzarea. Sunt constructori pe care bancherii i-au creditat cu larghete atunci cand locuintele se vindeau ca painea calda, dar care acum nu mai pot sa vanda. Din moment ce au credite de recuperat de la acesti dezvoltatori, bancherii au tot interesul sa poata continua la turatie maxima creditarea imobiliara a persoanelor fizice, ceea ce ar asigura vanzarea apartamentelor ramase pe stoc. Lipsa finantarii pe termen lung este motivul real pe seama caruia directorul din BNR pune faptul ca bancherii au strans la maxim baierele creditului.

O discutie privitoare la noile norme este posibila cel mai devreme in luna ianuarie, au declarat saptamana trecuta oficialii BNR.

Cititi mai multe despre pozitia BNR fata de credite pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO