ZF 24

De ce să cumperi o casă când poţI cumpăra un oraş? Americanii îşi vând oraşele fantomă

De ce să cumperi o casă când poţI cumpăra un oraş? Americanii îşi vând oraşele fantomă

Autor: Ioana Mitu

18.08.2012, 13:21 1664

Un oraş american cu o populaţie de două persoane a fost scos la licitaţie în urmă cu două zile de către casa de licitaţii Williams & Williams, scrie AFP.

Oraşul Garryowen, Montana, are în jur de 3 hectare şI include case, un restaurant fast food, două magazine şi o poştă.

Proprietatea este situată pe sit ul legendarei batalii de la 1876, intitulată Little Big Horn, în care trupele americane conduse de generalul George Armstrong Custer au fost asaltate de triburile indiene Cheyenne şI Sioux.

Înfrângerea istorică în care Custer a fost ucis, a inspirit multe cărţI şI filme printre care şI "Little Big Man"(1970) cu Dustin Hoffman.

Licitaţia pentru oraş a început de la 250.000 de dolari. Alaturi de teren au mai fost scoase la licitaţie şI o colecţie de manuscrise şI bunuri personale ale văduvei lui Custer, cu un preţ de pornire tot de 250.000 de dolari

AceeaşI casă de licitaţii a vândut, în aprilie, şI cel mai mic oraş din America, Buford, Wyoming, către un client vietnamez, pentru suma de 900.000 de dolari.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO