LIVE: AFACERI DE LA ZERO: Andra Cioba şi Cristina Bajdechi au deschis o grădiniţă şi o şcoală cu model de învăţare britanic, pornind de la câteva ateliere de activităţi pentru copii şi părinţi
ZF 24

“De ce nu cânţi cu noi, frate?”

E foarte greu să scurmi după adevăr în Orientul Mijlociu.

În fiecare dimineaţă, trecându-mi în revistă sursele - agenţii de presă, site-uri, instituţii de monitorizare a terorii – privesc ca într-un caleidoscop. Micile adevăruri certe se adună şi se despart. Până la miezul nopţii realitatea se schimbă de zeci de ori, se îndoaie sub greutatea manipulărilor, a fantasmagoriilor,  a minciunilor bine intenţionate.

Cele câteva surse directe - de regulă, mărturiile – se pot pierde sub lespedea de mausoleum a relatărilor oficiale, multe contradictorii.

Azi-noapte, unul dintre cei mai experimentaţi corespondenţi de război din zonă, Robert Fisk (stabilit la Bierut), a povestit despre Muhamed Fahmy, jurnalistul de la Al-Jazeera, închis de regimul lui Al-Sisi în “Tora”, una dintre cele mai crunte puşcării din Orientul Mijlociu (aflată în suburbia de sud a oraşului Cairo), în aripa Al-Aqrab (Scorpionul).

“De ce nu cânţi cu noi, frate?”

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.