ZF 24

De ce atrage Bulgaria, Turcia si Grecia mai multi turisti decat Romania

12.07.2009, 17:16 17

Seful SIF Transilvania, Mihai Fercala, spune ca privatizarea din turism, prin faramitarea societatilor din domeniu a fost cea mai mare greseala de dupa revolutie fapt ce a alungat marii investitori strategici din acest domeniu.

El povesteste ca nici o firma mare si nici un mare operator de turism nu a dorit sa faca nici un fel de business cu ei.

“De ce multi romani au mers ani la rand in Bulgaria ? Pentru ca acolo au gasit societati comerciale intregi. Ce era daca in Eforie Nord aveam o societate comerciala, in Eforie Sud alta ? S-ar fi putut face fel de fel de aranjamente cu autoritatile locale, cu cele de mediu, pentru cocesionarea plajei si asa mai departe si s-ar fi putut face investitii cu investitori de mare anvergura capabili sa aduca bani si noi concepte in aceasta industrie ancorata la secolul 21 nu la miscarea sindicala de dupa al doilea razboi mondial. Pentru ca asa am gandit noi litoralul Marii Negre: sa oferim amaratilor, clasei muncitoare o compensatie pentru munca eroica, hanovista pe care au depus-o. Acum traim intr-un capitalism pe care nimeni nu si l-ar fi inchipuit”, spune Fercala.

El mai spune ca degeaba avem ministrii ai turismului si alti investitori oricat de entuziasmati ar fi pentru ca dupa ce vor pierde primul milion de euro intr-o investitie nereusita se vor lecui definitiv si irevocabil sa mai faca investitii in turism.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO