ZF 24

De ce a ajuns Detroit, capitala industriei auto americane, aproape de colaps

22.01.2009, 18:32 40

Detroit, capitala industriei auto americane, traverseaza unul dintre cele mai dificile momente din istorie, scrie BUSINESS Magazin. Chrysler a primit la sfarsitul anului trecut impreuna cu General Motors imprumuturi de peste 17 miliarde de dolari (13 miliarde de euro) din partea statului american pentru a evita intrarea in faliment si spera sa primeasca alte cateva miliarde in luna martie.

Orasul Detroit, cunoscut si ca Motor City, traverseaza acum una dintre cele mai grele perioade din existenta sa, mai ales ca, potrivit studiilor, opt locuri de munca din zece sunt legate de industria auto. “Cred ca aceasta criza ar trebui sa fie cel mai bun moment pentru schimbare” spune Dieter Zetsche, seful Daimler. Sa fie oare de ajuns schimbarea reprezentata de folosirea pe scara larga a tehnologiilor de propulsie alternativa pentru iesirea din criza a producatorilor de masini, mai ales a celor americani? Exista tot mai multe pareri potrivit carora piata auto isi va reveni de la sine in momentul in care puterea de cumparare va reincepe sa creasca, fie cu vehicule hibride, electrice sau traditionale.

 

 

Cititi mai multe despre criza auto din America pe www.businessmagazin.ro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO