ZF 24

Danske Bank: Reducerea dobanzii Fed,semnal pozitiv,dar este nevoie de atentie la state precum Romania

19.09.2007, 17:35 13

Reducerea dobanzii de referinta de catre Rezerva Federala americana reprezinta un semnal pozitiv pentru tarile emergente, insa investitorii trebuie sa fie atenti la statele sensibile la conditiile de pe pietele internationale, precum Romania, Bulgaria, Turcia sau Africa de Sud, potrivit Danske Bank, informeaza Mediafax.

"Desi reducerea dobanzii de catre Fed ofera o relaxare pe termen scurt, atragem atentia asupra nevoii de precautie in piete mai sensibile la conditiile de creditare globale - statele baltice, Bulgaria, Romania, Islanda, Turcia si Africa de Sud", se arata intr-un raport al Danske Bank.

Rezerva Federala americana a decis, ieri, reducerea ratei dobanzii de referinta cu 0,5 puncte procentuale, la 4,75%, pentru a limita efectele crizei din sectorul locuintelor si ale turbulentelor financiare asupra economiei.

Pe piata romaneasca, un prim efect al modificarii dobanzii Fed a fost aprecierea leului fata de euro, in deschiderea sedintei de astazi.

Primele transferuri s-au realizat la 3,3690-3,3710 lei/euro, dupa ce la inchiderea de ieri cursul de schimb se situa la 3,3805-3,3835 lei/euro.

Spre deosebire de moneda nationala, valutele din regiune au deschis sedinta in scadere foarte usoara, comparativ cu nivelurile inregistrate ieri.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO