ZF 24

Danila: Miscarea cea mai probabila a dobanzilor va fi in sus

30.09.2007, 13:17 12

Ratele dobanzilor la creditele in lei ar putea sa inregistreze o usoara crestere, in conditiile in care costurile de finantare se vor majora odata cu optiunea Bancii Nationale a Romaniei de a intari controlul lichiditatii pe pietele financiare, a declarat ieri presedintele BCR, Nicolae Danila.

"Probabil vor fi replici atat pe partea de resurse atrase, cat si la nivelul plasamentelor. Miscarea cea mai probabila a dobanzilor va fi in sus, in nici un caz in jos", a explicat Danila, in cadrul unui seminar economic organizat de banca.

In acest context, presedintele BCR a mai opinat ca este foarte posibil ca finantarile pentru populatie dedicate consumului sa-si incetineasca viteza de crestere, mai ales ca s-au majorat semnificativ sumele inregistrate de banci in contul creditelor restante, indoielnice si pierderi.

In contrapartida, presedintele BCR anticipeaza o concentrare pe finantarea pietei imobiliare, care are un potential semnificativ de majorare in urmatorii 5-6 ani.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO