ZF 24

Dan Şucu despre decizia de a redeschide magazinele Mobexpert: Antreprenori, am învăţat cum să ne protejăm angajaţii şi clienţii, acum haideţi la treabă! Să opreşti economia atât de mult începe să devină problematic, nu poţi să trăieşti doar din ajutor de şomaj

Dan Şucu despre decizia de a redeschide magazinele...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

26.04.2020, 19:47 491

Dan Şucu, proprietarul reţelei de magazine cu mobilă şi decoraţiuni Mobexpert, spune că decizia de a redeschide mâine o parte dintre magazine vine după ce a primit semnale de la clienţi că îşi doresc să-şi reia activitatea normală şi să revină la cumpărături.

„Optimismul clienţilor este contagios. Noi credem că nivelul de optimism în ceea ce priveşte viitorul este mult mai mare decât ne aşteptăm.  În tot ce are legătură cu vânzarea de bunuri de folosinţă îndelungată optimismul este esenţial. Dacă nu ai încrederea că ziua de mâine o să fie mai bună atunci în mod cert nu vei face achiziţii importante”, a spus antreprenorul.

Mobexpert a anunţat în 15 martie că va închide magazinele pentru o perioadă neterminată din cauza pandemiei de COVID-19.

„Închiderea magazinelor a fost o decizie voluntară, nu am fost obligaţi să le închidem. Pentru noi era o situaţie anormală prin prisma faptului că atât clienţilor, cât şi angajaţilor le era teamă să intre în contact unii cu ceilalţi. Însă, în acest moment cu toţii am învăţat ce înseamnă distanţarea socială, avem nişte reguli şi avem, din punctul meu de vedere, destul de multe elemente să ne putem proteja”, a explicat antreprenorul. De asemenea, el consideră că acum societăţile ştiu să aplice aceste reguli de distanţare socială. În felul acesta, atât angajaţii cât şi clienţii se simt mult mai protejaţi ca înainte.

„Să opreşti economia atât de abrupt începe să devină problematic, nu poţi să trăieşti doar din ajutor de şomaj. Da, se poate trăi câteva săptămâni, însă trebuie să revenim la muncă. Mesajul meu pentru antreprenorii şi companiile care pot reporni activitatea în această perioadă este :haideţi la treabă. Am învăţat ce avem de făcut, ştim cum să ne protejăm, acum hai la treabă. Însă, hai la treabă într-un mod protejat evident. Trebuie să trăim cu acest virus şi nu poate să ne îngenuncheze”.

Grupul Mobexpert a anunţat că de luni, 27 aprilie, o parte din magazinele Mobexpert se redeschid cu un program redus (luni-sâmbătă 12.00-20.00, duminică 12.00-18.00) şi cu un număr restrâns de angajaţi, astfel încât să se limiteze toate riscurile în actualul context.

De asemenea, săptămâna viitoare se vor redeschide şi patru dintre fabricile grupului Mobexpert, urmând ca de la mijlocul lunii mai să se redeschidă şi alte trei fabrici.

Rămân totuşi închise acele hipermagazine care fac parte din galeriile comerciale cu activitate suspendată temporar de autorităţi (Piteşti, Oradea, Suceava) sau cu acces restricţionat din cauza realizării unor lucrări publice de infrastructură (Pipera).      

Reţeaua Mobexpert numără, în prezent, peste 30 de hipermagazine şi magazine. Ȋn România, reţeaua cuprinde hipermagazine în Bucureşti, Braşov, Suceava, Piteşti, Sibiu, Iaşi, Oradea şi Constanţa şi alte peste 20 de magazine de mai mici dimensiuni. Grupul Mobexpert are 2.400 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de aproximativ 200 milioane euro. Grupul Mobexpert deţine, de asemenea, opt fabrici de mobilă care produc pentru piaţa românească şi pentru export.
Grupul Mobexpert include cinci magazine dedicate ofertelor speciale: Mobexpert Outlet, situate în Bucureşti, Suceava şi Constanţa.

                                                 

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO