ZF 24

Dacia Plant încearcă producţia de sucuri şi gemuri cu brandul „Bun de tot“

Cosmina Oprea, directorul general al Dacia Plant: Procesul de certificare ecologică este extrem de riguros şi implică anumite standarde de producţie.

Cosmina Oprea, directorul general al Dacia Plant: Procesul de certificare ecologică este extrem de riguros şi implică anumite standarde de producţie.

Autor: Ioana David

12.10.2014, 19:30 1211

Producătorul de ceaiuri, tincturi şi siropuri Dacia Plant din Braşov, deţinut de antreprenori locali, testează producţia de sucuri, gemuri şi siropuri fără zahăr şi va investi 300.000 de euro pentru preluarea unui spaţiu şi a unei linii de producţie.

„Secţia a beneficiat în acest an de o primă etapă de extindere. Ca urmare, am ajuns să producem circa 50.000 de sticle pe lună. Produsele vor fi comercializate sub brandul «Bun de tot»“, a spus Cosmina Oprea, directorul general al Dacia Plant.

Secţia a fost înfiinţată anul trecut şi a funcţionat în parametri experimentali, potrivit companiei, care a precizat că vânzările au fost limitate la anumite evenimente cu circuit închis. În această etapă Dacia Plant testează reţetele de gemuri şi sucuri pentru a definitiva portofoliul de produse, iar în perioada urmă­toare compania intenţionează să demareze vânzările online pe site-ul propriu.

Cosmina Oprea spune că trei dintre sucuri au fost certificate ecologic. „Procesul de certificare ecologică este extrem de riguros şi implică anumite standarde de producţie. Este interzisă folosirea pesticidelor, insecticidelor şi erbicidelor în producerea materiei prime, respectiv a fructelor, iar întregul proces de depozitare şi producţie este atent monitorizat. Un produs ecologic alimentar trebuie să conţină doar ingrediente a căror provenienţă este 100% ecologică“, a adăugat Cosmina Oprea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO