ZF 24

Dacia lanseaza Stepway in Romania saptamana viitoare

Dacia lanseaza Stepway in Romania saptamana viitoare
11.06.2009, 12:19 19

Constructorul Automobile Dacia a anuntat ca va lansa in cursul saptamanii viitoare, miercuri 17 iunie, primul model SUV – crossover al marcii pe piata locala. Modelul, prezentat in Europa in urma cu o luna la Salonul Auto de la Barcelona, a fost construit urmarind acelasi principiu precum Sandero Stepway care a fost lansat anul trecut pe piata sud-americana.

Constructorul nu a precizat data la care automobilul va putea fi achizitionat in Romania, dar, anterior, reprezentantii Renault au precizat ca lansarea comerciala ar urma sa aiba loc in luna septembrie.

Gama de motorizari include propulsorul diesel de 1,5 litri cu puteri de 105 si 85 de cai putere si propulsorul cu alimentare pe benzina de 1,6 litri de 90 si 105 cai putere. Anul trecut, Automobile Dacia a produs 242.415 autovehicule, in crestere cu 8,8% fata de 2007. Modelele Logan MCV si Logan Sedan au reprezentat 70% din total, fiind urmate de Sandero, cel mai nou automobil din gama constructorului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO