ZF 24

Cutremur în România. Seismul a fost resimţit la Bucureşti

Cutremur în România. Seismul a fost resimţit la...
24.05.2014, 12:37 4573

Un seism cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter s-a produs sămbătă în jurul orei 12:30 în România. Seismul a fost simţit la Bucureşti. 

Cutremurul s-a produs în Marea Egee, la o adâncime de doi kilometri, seismul fiind simţit şi la Bucureşti şi în judeţe din sudul României, a declarat directorul INFP, Constantin Ionescu.

Ionescu a mai spus că seismul s-a simţit în Bucureşti şi, probabil, în Giurgiu, Olteniţa, Constanţa, Mangalia şi Craiova.

Directorul INFP a precizat că este pentru prima dată când un cutremur produs în Marea Egee este simţit în România.

Constantin Ionescu a mai spus că acest cutremur, fiind unul de suprafaţă, produce efecte pe o arie foarte mică, în zona epicentrală, faţă de seismele din Vrancea, care produc efecte pe o arie foarte mare.

El a precizat că în zona Vrancea nu s-a produs, sâmbătă, niciun cutremur.

Cutremurul cu cea mai mare magnitudine de anul acesta din România a avut 5 grade şi s-a înregistrat la 29 martie, în zona seismică Vrancea.

La 6 octombrie 2013, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO