ZF 24

Cuprom si Citibank , oferta pentru producatorul sarb de cupru RTB Bor

20.09.2006, 15:36 18

Cuprom Bucuresti va lansa, in colaborare cu Citibank, divizie a Citigroup, o oferta de preluare a producatorului de cupru Rudarsko Topionicarski Basen Bor (RTB Bor), din Serbia, a anuntat miercuri compania romaneasca.
Serbia a scos la vanzare, la inceputul acestei luni, trei divizii ale RTB Bor. Printre activele disponibile pentru preluare se numara mine de cupru subterane si de suprafata din Bor, o mina de suprafata din Majdanpek si o unitate de topire si rafinare a cuprului.
Guvernul a stabilit pretul minim pentru cele trei divizii la 266,65 milioane de dolari, iar RTB Bor estimeaza ca tranzactia se va finaliza pana la sfarsitul acestui an.
"Capacitatile industriale din Serbia, Romania si Bulgaria ar trebui unite intr-un sistem cu centrul la Bor, ceea ce ar permite regiunii balcanice sa detina, din nou, un rol important pe pietele mondiale ale metalelor neferoase", potrivut comunicatului. Mediafax




Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO