ZF 24

Cum vor arăta plajele din Mamaia şi Constanţa după lucrările de extindere

Cum vor arăta plajele din Mamaia şi Constanţa după...
19.05.2015, 17:58 4612

De la toamnă, toate plajele din Eforie Sud, Eforie Nord, Constanţa şi o parte din staţiunea Mamaia se vor lărgi chiar şi cu 100 de metri. Lucrările sunt în plină desfăşurare, dar întârziate şi cu luni de zile, astfel încât abia la anul se vor realiza plaje ca în Spania sau Miami. Două firme din străinătate lucrează, în prezent, pe mare, la consolidarea sau construcţia unor diguri noi şi la toamnă vor face înnisiparea propriu-zisă. Nisipul va fi extras din larg, la cel puţin 12 km şi va fi adus, apoi, cu utilaje speciale, pe mal, scrie publicaţia constănţeană Cuget Liber.

În zona Mamaia Sud vor fi reabilitate două diguri longitudinale emerse de aproximativ 250 de metri fiecare, va fi construit un epiu de 200 de metri şi vor fi îngropaţi trei pinteni de aproximativ 70 de metri fiecare şi alţi trei pinteni de 100 de metri fiecare. De asemenea, se va face reînnisiparea artificială a plajei pentru a produce 1,2 km de plajă de 100 de metri lăţime.

Se construiesc diguri şi se aduce nisip

În Tomis Nord, vor fi extinse cele trei diguri şi va fi construit un alt dig longitudinal submers de 260 de metri. Şi aici va fi adus nisip pentru a se obţine mai bine de un km de plajă de 60 de metri lăţime. În zona Tomis Centru, adică în zona centrului municipiului Constanţa, va fi extins un dig deja existent, până la 360 de metri, va fi reabilitat parţial şi extins un alt dig de 340 de metri şi va fi construit un dig sub apă. Prin procedeul de reînnisipare aici se vor obţine 0,85 de metri de plajă cu 60 de metri lăţime, potrivit publicaţiei Cuget Liber.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO