ZF 24

Cum să scapi de stres după o zi obositoare

Cum să scapi de stres după o zi obositoare

Autor: GQ.ro

15.12.2014, 15:03 398

Tocmai ai ajuns acasă după o zi la birou, eşti plictisit de vechile obiceiuri şi nu ştii cum să îţi închei ziua. Stai liniştit, te înţelegem perfect. Fii atent în continuare, pentru că ţi-am pregătit ceva.

Plimbarea de seară sau La Passeggiata, cum o numesc italienii, are rădăcini adânci în istoria acestora. Astfel, odată cu apusul soarelui, începe una dintre activităţile lor preferate şi totodată unul dintre cele mai vechi ritualuri.

Între timp, obiceiul acesta a fost adoptat de către mai multe culturi, însă nimic nu se ridică la nivelul la care italienii il practică. Astfel, în timp ce pentru unii nu este nimic mai mult decât o gură de aer, aşa cum ne-am obişnuit deja, italienii duc totul la un alt nivel, transformând-o în evenimentul principal de socializare al zilei.

Imaginează-ţi cel mai aşteptat moment al zilei, în care cele mai vechi străzi din oraş prind viaţă, oamenii lasă deoparte grijile şi nu îşi doresc decât să socializeze. În acest sens, este la ordinea zilei să cunoşti oameni noi, lucru care se sfârşeste deseori chiar cu a cina împreună. Ştim la ce te gândeşti, dar nu este nimic neobişnuit în asta. Nu pentru italieni.

 

Citiţi articolul integral pe www.gq.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO