ZF 24

Cum s-a desfasurat jaful din Pasul Gutai

15.09.2009, 15:22 843

Jaful care a avut loc in judetul Maramures, pe DN18, in PasulGutai pare sa fie scos din filme, o masina blindata de transportvalori fiind golita de 280.000 de lei, marti dimineata. Din primeleinformaţii, atacul a avut loc in jurul orei 7.20, pe DN 18, inPasul Gutai, intr-o zona muntoasa.

Seful Politiei Judetene Maramures afirma ca atacatorii au furatdin masina de transport valori 280.000 de lei, din care 40.000 delei au fost gasiti intr-un autoturism abandonat de hoti.

Atacatorii au fost vazuti pe marginea soselei, imbracati inuniforme kaki si veste reflectorizante. Parea un comando militarcare oprea masini in trafic, insa singurul autoturism pe care l-autras pe dreapta a fost cel blindat, iar soferul le-a dat ocaziaperfecta sa atace - a facut greseala sa coboare din masina, iarapoi si el si cei doi barbati care il insoteau s-au trezit cupistolul la tampla.

Cei trei angajati care erau captivi in masina de transport devalori au resuit sa iasa singuri, insa era prea tarziu. Au fostaudiati la inspectoratul de politie din Baia Mare, unde le-aupovestit anchetatorilor ca unul dintre atacatori vorbea destul deprost romaneste, ceea ce i face sa creada ca sunt cetateniucrainieni.

Insa o parte de vina o poarta si cei trei angajati ai firmeiG4S, care nu au respectat protocolul impus celor care transportavalori, intrucat au oprit la semnalul atacatorilor, iar ei urmeazasa fie cercetati pentru neglijenta in serviciu.

Sursa video: www.stirileprotv.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO