ZF 24

Cum "incurajeaza" statul plata cu cardul: ia comisioane grase la fiecare tranzactie

Cum "incurajeaza" statul plata cu cardul: ia comisioane grase la fiecare tranzactie
28.04.2010, 10:26 31

Pe site-ul ghiseul.ro, administrat de Ministerul Comunicatiilor,orice roman isi poate plati online darile catre Fisc. Un lucru bun,am putea zice, daca nu suntem atenti si la costurile perceputepentru fiecare tranzactie, scrie incont.ro.

Asadar plata nu e gratuita, cum ar fi normal, si cum se intamplala orice hipermarket din Romania, ci are si un comision! Si nu unuloarecare, ci unul de 2,5% din valoarea fiecarei tranzactii.

Asta in conditiile in care si primariile aplica aceeasi politicade comision zero pentru plati de taxe si impozite cu cardul laghiseu. Ce-i drept nu la unul virtual.

"Serviciile online se adreseaza oamenilor pentru care timpulinseamna bani, iar valoarea timpului pe care l-ar petrece la ghiseueste cu mult mai mare decat acest comision. Facilitate maximagratuita nu exista", comenta aceasta situatie Daniel Gruia,reprezentant ANAF, in urma cu cateva luni. Despre cat va costa sa faceti tranzactii online custatul cititi pe www.incont.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO