ZF 24

Cum este posibil? Un olandez a arătat că putem fi literalmente cu capul în nori - GALERIE FOTO

Cum este posibil? Un olandez a arătat că putem fi literalmente cu capul în nori - GALERIE FOTO

Cum este posibil?

Autor: Paul Comsa

17.03.2012, 16:52 758

Ce aţi zice de un nor în sufragerie? Nu, nu este o glumă, ci ultima creaţie a unui artist olandez care a reuşit să reproducă un nor într-o cameră. Berndnaut Smilde a demonstrat că norii pot fi formaţi şi într-un spaţiu închis, cu ajutorul unui generator de fum şi a unor materiale care au fost în prealabil umezite, scrie Daily Mail.

Artistul spune că ideea lui s-a născut din pasiunea sa pentru nori, iar de la dorinţă până la "fabricarea" propriului nor artificial n-a mai fost decât un pas.

"Mi-am imaginat că mă plimb pe coridorul larg al unui muzeu cu pereţii goi. În centrul încăperii se afla un nor cenuşiu. Atunci am realizat că vreau să creez o imagine foarte clară a unui nor, să ilustrez clişeul de a avea ghinion atunci când ai un nor deasupra ta", explică Smilde.

Norii lui Smilde au o viaţă de numai câteva secunde, iar singura cale pentru ca oamenii să creadă minunea este să o imortalizeze în fotografii. Artistul a expus deja primele fotografii cu norii artificiali în 2010.

Totuşi, există mulţi contestatari care susţin că olandezul a trucat experimentul. De aceea, olandezul vrea să "fabrice" o furtună cu mai mulţi nori, care să dureze mai multă vreme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO