ZF 24

Cum au decurs discutiile pe Educatie: Basescu a atacat “falsul de diplome” din invatamantul de stat, Geoana a refuzat sa stea de-a dreapta presedintelui, liberalii au parasit sala

18.08.2009, 14:59 12

Dezbaterea ampla care ar fi trebuit sa rezolve dilema noilor legi ale Educatiei, tinuta in acesta dimineata la Palatul Parlamentului, n-a rezolvat nimic: desi toti vorbitorii au condamnat „abordarile politicianiste” ale problemei, reuniunea devenind un dialog al surzilor, scrie Gandul.

Fiecare si-a spus partitura – presedintele Basescu, peremierul Boc, ministru Ecaterina Andronescu – insa nimeni nu poate spune cu certitudine daca si pe ce legi isi va asuma raspunderea Guvernul Boc.

Presat de propriul partid, in frunte cu Ion Iliescu, sa respinga asumarea raspunderii, Mircea Geoana a adoptat politica strutului. Liderul PSD a lasat scaunul gol, nedorind sa stea la dreapta presedintelui Basescu, si, prin urmare, n-a mai ajuns la dezbatere. Liberalii au venit doar pentru a pleca emfatic: fostii ministri Varujan Vosganian si Cristian Adomnitei au parasit ostentativ sala pentru a da fuga unul la Realitatea, celalalt la Antena3 – care aveau studiouri pe hol – pentru a se plange de cat de mult e politizata Educatia.

Traian Basescu a apucat sa-i strige lui Vosganian: „Domnul Vosganian, poate nu plecati pana cand nu recunoasteti ca ati dat o ordonanta de suspendare a majorarii salariilor profesorilor”. Despre cum au decurs discutiile de la Palatul Parlamentului cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO