ZF 24

Cum arată sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în 45 de fotografii

Cum arată sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în 45 de fotografii

Autor: Gândul

05.11.2011, 13:32 1633

The Atlantic publică ultima parte a unei serii de galerii foto din cel de-al Doilea Război Mondial. Această ultimă parte, ilustrează printr-o serie de 45 de fotografii sfârşitul celei de-a doua conflagraţii mondiale.

Din Europa şi Asia rămăseseră doar ruine, graniţele au fost restabilite, luptătorii erau pe punctul de a se întoarce acasă, funeraliile erau la tot pasul, iar eforturile de reconstrucţie abia începuseră. La începutul războiului, în anii '30, populaţia globului era de aproape 2 miliarde. În mai puţin de un deceniu, conflictul dintre puterile Axei şi aliaţi a dus la curmarea a 80 de milioane de vieţi, adică aproape 4 % din populaţia iniţială. Cele mai multe crime de război au avut loc în Europa şi Asia, prin executare şi încarcerări.

Iată imaginile care surprind o faţetă a războiului:

Generalul german Anton Dostler este legat de un stâlp înainte de a fi executat de un grup de soldaţi, într-o ambuscadă din Aversa, Italia, pe 1 decembrie 1945. Generalul fusese condamnat la moarte de o comisie militară americană trimisă la Roma, pentru că în martie 1944 a împuşcat 15 prizonieri de război americani neînarmaţi.

Soldaţii sovietici cu drapelurile coborâte, după înfrângerea trupelor naziste. Imaginea a fost realizată în timpul paradei de Ziua Victoriei din Moscova, pe 24 iunie 1945.

Citiţi mai mult despre Cum arată sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în 45 de fotografii pe www.gândul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO