Caută doar în titlu
ZF 24

Cum arată librăria Cărtureşti Carusel, deschisă în Centrul Vechi, într-o clădire a familiei de bancheri Chrissoveloni. Galerie Foto

Lanţul Cărtureşti a deschis astăzi o nouă librărie într-o clădire monument din centrul Capitalei, deţinută de moştenitorii familiei de bancheri Chrissoveloni. Librăria se numeşte Cărtureşti Carusele, ocupă şase niveluri şi se întinde pe 1000 de metri pătraţi. Este situată pe strada Lipscani 55, într-o clădire în care a avut sediul o fostă bancă Chrissoveloni În acest spaţiu se vor vinde 15.000 de titluri de cărţi. “A fost a doua cea mai mare investiţie pe care am făcut-o după cea în librăria Cărtureşti Verona. Banii au provenit din surse mixte, inclusiv un credit bancar. Nu putem face publică valorea investiţiei. În Cărtureşti Carusel  vom vinde în total 30.000 de produse, cărţi, papetărie şi muzică”, a spus Nicoleta Dumitru, unul din proprietarii Cărtureşti. “Estimăm că în această librărie vor intra zilnic cel puţin 1.000 de persoane”, a mai adăugat ea.

Ea a pus bazele acestui business alături de Şerban Radu. Lanţul Cărtureşti a ajuns în urma acestei deschideri la 17 librării pe piaţa locală. “Am închiriat acest spaţiu pe o perioadă de zece ani”, a spus ea. Banca Chrissoveloni, de­ţinută de familia cu acelaşi nu­me, a fost până la instaurarea comunismului una dintre cele mai puternice instituţii fi­nanciare din România. Iniţial banca a ocupat spaţiul din Lipscani 55 pentru a se muta apoi în sediul actual al BNR. Ban­ca a fost naţionalizată în timpul comunismului, la fel şi proprietăţile familiei elene, iar dup㠒90 moştenitorii familiei Chrissoveloni s-au luptat în instanţă şi au reintrat în posesia lor.

Compania care operează librăriile, Direct Client Services, a terminat anul 2013 cu afaceri de 49 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.