ZF 24

Cum arată economia din Arad, judeţul dominat de investitorii germani din industria auto

Cum arată economia din Arad, judeţul dominat de...

Autor: Andrei Cîrchelan

31.01.2014, 00:08 6508
Ziarul Financiar continuă proiectul editorial „Economia judeţelor la raport“, prin care aduce în prim- plan starea economiei în profil teritorial. Cine sunt cei mai mari angajatori din fiecare judeţ, care sunt cele mai mari companii în funcţie de cifra de afaceri, dar şi care este lista ţărilor din care provin principalii investitori străini sunt doar o parte din informaţiile pe care cititorii ZF le vor regăsi la această rubrică. Astăzi vom prezenta în detaliu principalii piloni economici ai judeţului Arad, care are o populaţie de peste 430.000 de persoane şi o economie bazată mai mult pe producţia de componente auto.
 
Investitorii germani care domină clasa­men­tul celor mai mari companii din ju­de­ţul Arad, jucători precum Takata, Leoni sau BOS, activi în producţia de com­ponente auto, au realizat în 2012 ve­nituri cumulate de peste 600 de milioane de euro şi au creat mii de locuri de muncă în judeţul care are printre avantaje graniţa cu Ungaria şi im­pli­că eforturi mai reduse pentru companiile inte­resate de export.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO