Caută doar în titlu
ZF 24

Cum arată dosarul electronic al pacienţilor, care va conţine tot istoricul medical. GALERIE FOTO

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va extinde dosarul electronic de sănătate la nivelul întregii populaţii în partea a doua acestui an, până acum fiind testat la nivelul spitalelor. Datele CNAS arată că au fost iniţializate peste 130.000 dosare electronice, acestea fiind accesate de peste 3.000 de medici şi peste 50 de spitale.

„Fiecare cetăţean va avea propriul dosar de sănătate”, se arată într-un comunicat al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Fiecare pacient îşi va putea verifica online propriul dosar, iar medicii vor putea vizualiza dosarul pacientului numai cu acordul acestuia. Orice modificare sau accesare apărută în orice secţiune a dosarului va fi însoţită de data, ora şi parafa doctorului care a operat modificări sau a accesat dosarul. Un medic care nu are acces la dosarul pacientului poate consulta doar sumarul pentru situaţiile de urgenţă.

Dosarul electronic, care încheie informatizarea în sistemul de sănătate, va cuprinde toate informaţiile legate de istoricul medical al pacienţilor: trimiteri, reţete, consultaţii medicale, diagnostice, spitalizări, antecedente etc.

Dosarul electronic de sănătate este un proiect care se ridică la 18,5 mil. euro (fără TVA), din care 81,62% finanţare din Fondul European de Dezvoltare Regională şi 18,38% co-finanţare naţională de la bugetul de stat.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.