ZF 24

Cum arată aeroportul din Singapore, considerat cel mai bun din lume şi tranzitat zilnic de 136.000 de pasageri. Galerie Foto

Foto:  Changi Airport

Cum arată aeroportul din Singapore, considerat cel mai bun din lume

Autor: Mirabela Tiron

29.06.2014, 10:31 2418

Aeroportul Changi Airport din Singapore, nominalizat cel mai bun aeroport din lume de către SkyTrax, este tranzitat zilnic de 136.000 de pasageri în medie şi face conexiunea cu peste 200 de destinaţii din toată lumea.

Cele mai multe zboruri de pe acest aeroport sunt spre Indonezia, considerată piaţa numărul unu., urmată de Australia şi Malaysia. Printre facilităţile oferite de acest aeroport se numără spaţiile verzi, piscina outdoor (pe acoperiş), terase şi magazine cu branduri internaţionale şi chiar două săli de cinema. Ceea ce iese în evidenţă în aeroportul din Singapore sunt băile care au un sistem electronic de monitorizare, prin care pasagerii, printr-o singură atingere a unui ecran, pot transmite dacă au fost mulţumiţi sau nu de baie.

Mai mult, în aeroport există aparate de făcut masaj la picioare (gratuit), camere speciale pentru îngrijirea bebeluşului şi camere de depozitare bagaje, în cazul în care pasagerii vor să meargă la cumpărături. În aeroport pasagerii nu au voie să mestece gumă (situaţie valabilă pentru Singapore în general). De pe aeroportul din Singapore au zboruri 106 companii aeriene, spre 270 de destinaţii din 60 de ţări. În acest aeroport lucrează 32.000 de persoane în total. Aeroportul din Singapore are anual circa 49 milioane de pasageri, faţă de doar 7 milioane de pasageri cel din Otopeni, şi a fost construit pentru a oferi tot confortul pasagerilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO