ZF 24

Criza va dobori dolarul din pozitia de moneda de rezerva clasica

Criza va dobora dolarul din poziti de moneda de rezerva clasica
13.07.2009, 18:41 44

Euro, rubla, yuan, dinar islamic sau DST-uri de la FMI? Toate au fost propuse drept variante ale monedei de rezerva clasice, dolarul american. Unii cred ca actuala criza va dobori dolarul din acest rol. Altii nu. Monedele alternative sunt banii folositi pentru a cumpara numai anumite produse.

De exemplu, punctele de fidelitate pe care le ofera firmele de telefonie mobila. Dorin Boboc, director de investitii la Allianz-Tiriac Pensii, vede posibila nici mai mult, nici mai putin decat o fuziune intre euro si dolar, intr-un termen mediu de peste 10 ani. Crede ca asa ceva s-a dorit de la bun inceput si este convins ca guvernul american si cele ale principalelor state europene nu vor sta cu mainile in san privind la amenintarea economica reprezentata de China. “China nu este o putere economica de ieri, ci de 5.000 de ani. Nu este un pericol economic trecator.” Moneda chineza, crede Boboc, chiar daca nu va detrona ca importanta dolarul, va creste foarte mult, impinsa de economia puternica.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO