ZF 24

Criza de semiconductori poate aduce dezamăgire de Crăciun. Şeful unuia dintre cei mai importanţi designeri de cipuri din lume sfătuieşte cumpărătorii să se grăbească

Criza de semiconductori poate aduce dezamăgire de...

Autor: Andrei Şerbănescu

06.11.2021, 07:31 512

Criza de semiconductori ar putea întârzia livrarea de gadgeturi până după sărbători, a avertizat şeful unuia dintre cei mai buni designeri de cipuri din lume, conform BBC News.

Sim Segars, directorul executiv al companiei de cipuri Arm, a declarat că nepotrivirea dintre cerere şi ofertă este uriaşă, mai mare decât s-ar fi aşteptat vreodată.

Criza „fără precedent” nu va fi complet rezolvată până la Craciunul lui 2022, potrivit declaraţiilor afaceristului.

Cu mai puţin de 50 de zile până la venirea sărbătorilor, situaţia de pe piaţa tech arată din ce în ce mai rău. „Dacă nu ţi-ai cumpărat încă toate dispozitivele, s-ar putea să fii dezamăgit”, a avertizat Segars la evenimentul Web Summit din Lisabona.

Arm alimentează un număr semnificativ de smartphoneuri la nivel mondial. Firma britanică a fost achiziţionată de Nvidia în septembrie, dar acordul de 40 de miliarde de dolari (29 de miliarde de lire sterline) face acum obiectul unei investigaţii a Comisiei Europene. Autorităţile sunt îngrijorate că Nvidia ar putea folosi această mişcare pentru a restricţiona accesul la tehnologia Arm.

Segars a explicat că deficitul de cipuri a fost cauzat de o serie de factori, inclusiv cererea fără precedent de dispozitive în timpul pandemiei – deoarece toată lumea s-a grăbit să găsească modalităţi de a comunica cu cei dragi în timpul lockdownului.

Acest lucru a fost dublat de o creştere bruscă a cererii de maşini şi de tensiunile geo-politice dintre Asia şi Occident.

Comentatorii au subliniat, de asemenea, lansarea 5G, stocarea de cipuri din cauza sancţiunilor SUA asupra Huawei şi numărul mic de fabrici de producţie, ca factori ai crizei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO