LIVE: VIDEOCONFERINŢA ZF - ECONOMIA VERDE. ORAŞE VERZI: Drumul spre oraşe verzi: spaţii verzi şi transport nepoluant
ZF 24

Criza coronavirusului a adus ieşiri de capitaluri în martie şi scăderea plasamentelor străinilor în titluri de stat, la 19,5%. Dar plasamentele străinilor au depăşit participaţiile fondurilor de pensii private în titluri, care au scăzut la 19%

♦ Expunerea investitorilor străini pe titlurile româneşti a scăzut uşor la începutul anului 2020, dar în februarie a urcat şi a depăşit 21%, pentru ca în martie să coboare la 19,5% ♦ Tensionarea pieţelor financiare din cauza crizei coronavirusului poate aduce în continuare ieşiri de capitaluri, respectiv reducerea expunerilor străinilor pe titlurile de stat  ♦ Fondurile de pensii aveau în martie deţineri de titluri de stat de 19% ♦ Băncile au cea mai mare expunere pe titluri de stat emise pe piaţa locală, respectiv 47,6%.

Intrările de investiţii străine de porto­fo­liu pe piaţa titlurilor de stat locale, deno­mi­nate în lei şi euro, totalizau 37,6 mld. lei la sfâr­şitul primului trimestru (T1) din 2020, ponderea de­ţi­nerilor nerezidenţilor în totalul por­tofoliului de datorie publică urcând de la 19,1% în ianua­rie până la 21,2% în februarie, pen­tru ca în martie să coboare la 19,5%, conform celor mai recente statistici ale Ministerului Finanţelor.

Criza coronavirusului a adus ieşiri de capitaluri în martie şi scăderea plasamentelor străinilor în titluri, în contextul tensionării pieţelor financiare. Starea de urgenţă determinată de pandemia de COVID-19 s-a declanşat de la jumătatea lunii martie şi a continuat timp de două luni, din 15 mai trecându-se la starea de alertă.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.