ZF 24

CRIZA CORONAVIRUS. Chat cu medici epidemiologici lansat de start-up-ul local Feeel.health

CRIZA CORONAVIRUS. Chat cu medici epidemiologici lansat...

Autor: Ioana Niţă

15.03.2020, 08:00 320

Start-up-ul local Feeel.health, care a creat o platformă digitală menită să centralizeze accesul la servicii medicale la nivel european, le pune la dispoziţie acum utilizatorilor un chat prin intermediul căruia aceştia pot pune întrebări legate de virusul covid-19 direct medicilor epidemiologici.

“În prezent colaborăm cu circa 10 medici epidemiologici care răspund la întrebările legate de coronavirus. Aceştia au aplicaţia direct pe telefoanele lor, însă din cauza fluxului mare, precum şi a programului medicilor, primirea răspunsurilor poate dura mai mult. Cel mai bine funcţionează între orele 16-22”, a declarat pentru ZF Horea Timiş, cofondatorul Feeel.health – start-up prezentat în cadrul emisiunii ZF IT Generation. El a precizat că a prezentat iniţiativa şi reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii.

Feeel.health este gândită ca o platformă complexă, aceasta reunind o serie mare de date din domeniul medical, de la baze de date cu spitale, clinici medicale şi farmacii, la baze de date cu medici de la nivelul întregii Europe. Astfel, spre exemplu, atunci când un român se află în străinătate, poate căuta direct în limba română un spital sau o farmacie, şi viceversa – atunci când un străin se află în România poate găsi uşor o farmacie sau o clinică medicală fără a fi necesar să ştie limba română.  Totodată, pe lângă funcţia de motor de căutare în domeniul medical, platforma Feeel.health pacienţii îşi vor putea crea dosarul medical direct în cloud pentru a-şi putea accesa analizele şi investigaţiile medicale de oriunde şi oricând. De asemenea, aceasta va permite şi colaborarea doctorilor la distanţă pe diferite cazuri. În prezent, baza de date Feeel.health reuneşte circa 11.000 de spitale din Europa, aproximativ 400.000 de medici şi 100.000 de clinici, stomatologi, plus încă 50.000 de farmacii.

Până acum, start-up-ul local Feeel.health, ce vrea să devină un “Google medical”, a obţinut în total finanţări de peste 325.000 euro, fiind evaluat la circa 3 milioane euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO