ZF 24

Cristian Preda (PD-L) reia criticile la adresa partidului: Oprea la aparare este o eroare

12.01.2010, 17:40 13

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda (fost consilier al luiTraian Basescu) sustine, intr-un interviu pentru "AcademiaCatavencu", ca plasarea lui Gabriel Oprea la Aparare este o eroare,ca ideea cuplarii Dezvoltarii cu Turismul (minister condus de ElenaUdrea) nu este una dintre cele mai bune solutii si ca liderii PD-Lar trebui sa mai mearga si cu troleibuzul, nu doar cu 4x4.

Dupa ce zilele trecute a criticat PD-L pentru ca l-a lansat incursa electorala pentru locul lasat liber de Bogdan Olteanu (plecatla BNR) pe Honorius Prigoana, Preda revine si acuza numirea luiOprea la Aparare si, indirect, numirea Elenei Udrea la Dezvoltaresi Turism.

"Cred ca e o eroare plasarea lui Oprea la Aparare. Nu stiu catde apreciat e in Armata, dupa ce si-a intrerupt fulgeratoareacariera militara pentru una politica", sustineeuroparlamentarul.

Oprea (fost PSD, actualmente liderul independentilor dinParlament) a primit un fotoliu ministerial in schimbul sprijinuluipentru PD-L al celor 24 de parlamentari independenti. Impreuna cuacestia, UDMR si minoritatile, PD-L si-a asigurat o majoritateparlamentara, foarte fragila insa.

In interviul mentionat, Preda se refera si la Traian Basescu:"Presedintele e mult mai critic la adresa PD-L decat banuiesc asiicomentariului politic de la noi. Ii stie bine pe toti(...) Eu lerecomand sefilor din PD-L sa mearga din cand in cand cutroleibuzul, cum fac eu, ca sa auda ce spune lumea. Nu poti facepolitica din 4x4".

Intrebat despre Traian Basescu, Preda raspunde: "Zeus e mult maisimpatic decat banuiesti".

De aproape doua saptamani Cristian Preda, alaturi de fostulpurtator de cuvant al campaniei prezidentiale a lui Traian Basescu,Sever Voinescu, critica actiunile PD-L. Iesirile lor sunt urmaritepentru ca sunt unele din putinele comentarii negative la adresapoliticii PD-L care vin din interior si avem de-a face aici cu unpartid considerat extrem de disciplinat.

Comentariile lui Preda au fost primite deocamdata calm, Emil Bocapreciind ca el are mai putina experienta de partid, in vreme cealti lideri democrat-liberali, intre care Vasile Blaga, l-auinvitat sa-si spuna nemultumirile intr-o sedinta a PD-L.

Tot in Academia Catavencu, Sever Voinescu (acum deputat PD-L) cain PD-L sunt "cativa ayatolaci" care tot castiga si ca deciziile,multe dintre acestea proaste, se iau "intr-un cerc stramt".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO