ZF 24

Crezi că ştii ce mănânci? Despre calitatea unor alimente comune

Crezi că ştii ce mănânci? Despre calitatea unor...

Autor: CSID.ro

15.10.2014, 11:06 666

Puţini dintre noi ştiu că majoritatea alimentelor produse în lumea industrializată n-ar trebui consumate de către oameni.

Lista poluanţilor din mediul înconjurător este foarte lungă, iar dovezile ştiinţifice sunt uluitoare. În contextul supragreutăţii şi obezităţii, trebuie să reţinem că orice aliment contaminal pe care îl introducem în corp ne împiedică să dăm jos kilogramele în plus şi să trăim o viaţă plină de sănătate şi vitalitate. Corpul uman ajunge să-şi folosească energia pentru a combate şi înlătura invadatorii artificiali şi otrăvurile, în loc să se detoxifice şi să se vindece.

Dacă ştim acest lucru, putem să facem alegeri inteligente şi să ne urmărim scopurile, în loc să le sabotăm.

Peste două treimi din alimentele vândute în supermarketuri au fost supuse ingineriei genetice, radiaţiilor, tratamentelor cu hormoni, pesticide şi erbicide, fiind foarte periculoase pentru consumul uman.

Radiaţiile, pesticidele, erbicidele, hormonii, substaţele chimice toxice: În cartea lui The Food Revoluţion, John Robbins prezintă dovezi ştiinţifice zguduitoare privind existenţa „poluanţilor organici persistenţi”, un grup de susbtanţe chimice extrem de toxice şi de rezistente pe care le absorbim din hrană.

Laptele este o sursă comună de atrazină, un erbicid despre care se ştie că provoacă endocrine şi hormonale, şi de BGH, un hormon de creştere a bovinelor produs prin inginerie genetică. În plus, peste 80% dintre vaci sunt însărcinate. Ca urmare, ne alegem şi cu concentraţii mari de hormoni sexuali.

Ouăle sunt în general produse în ferme industrializate, unde găinile trăiesc în supraaglomeraţie, în condiţii vitrege şi neigienice. Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care peste două milioane de ouă sunt contaminate cu bacteria salmonella, rezultatul fiind peste 650.000 de îmbolnăviri în SUA şi 600 de cazuri de deces în fiecare an în urma consumului de ouă infectate.

De asemenea, ouăle din fermele industrializate pot fi mai sărace în substanţe nutritive decât cele organice şi nu sunt la fel de gustoase ca ouăle de la fermele ecologice, provenite de la găinile care trăiesc liber şi nu sunt hrănite cu antibiotice.

Citiţi articolul integral pe www.csid.ro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO