ZF 24

Cresterea TVA la 21% si diminuarea salariilor suplimentare cu 30%, printre masurile de reducere a deficitului luate de Grecia

03.03.2010, 13:16 33

Premierul grec, George Papandreou, a anuntat miercuri masurisuplimentare de austeritate care ar trebui sa permita economisireaa 4,8 miliarde de euro, pentru reducerea deficitului bugetar urias,conform Bloomberg.

Masurile prevad reducerea cheltuielilor publice si majorareaimpozitelor, a declarat ministrul adjunct al ProtectieiCetateanului, Spyros Vougias.

Astfel, guvernul intentioneaza sa diminueze cu 30% salariilesuplimentare primite de angajatii din sectorul public in timpulvacantelor. Planul de economisire prevede si majorarea Taxei peValoare Adaugata (TVA), de la 19% la 21%, si cresterea taxelorpentru alcool si tutun.

Masurile anuntate miercuri sunt echivalente cu doua puncteprocentuale din Produsul Intern Brut (PIB), sau jumatate dereducerea deficitului bugetar promisa pentru acest an de Atenaautoritatilor europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO