ZF 24

Cresc preţurile locuinţelor şi chiriilor locuinţelor ANL

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Alexandru Nanu

15.08.2020, 07:02 15198

La începutul aceastei săptămâni, a fost publicat în Monitorul Oficial un ordin al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei care prevede o creştere a preţurilor şi chiriilor locuinţelor Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL)

Mai exact, este vorba despre Ordinul 3519/2020 al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei care prevede creşterea valorii de înlocuire pe metrul pătrat la apartamentele ANL de la 1.916,42 la 2.996,00 lei/mp inclusiv TVA.

Ca urmare a acestei modificări, preţurile locuinţelor şi chiriilor locuinţelor  ANL va creşte substantial în acest an, valoarea de înlocuire crescând cu peste 50%.

“Pentru anul 2020, valoarea de înlocuire este valoarea medie ponderată pe metru pătrat, calculată pe baza valorii contractelor de antrepriză încheiate, în condiţiile legii, în cursul anului 2019 de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe cu antreprenorii, care se majorează cu un coeficient rezultat din raportul dintre valoarea medie ponderată pe metru pătrat a locuinţelor puse în funcţiune în anul 2019 în cadrul Programului de construcţii locuinţe pentru tineri şi valoarea medie ponderată pe metru pătrat contractată la momentul începerii lucrărilor acestor locuinţe”, scrie în prezentul ordin.

Valoarea de înlocuire pe metrul pătrat pentru locuinţele ANL se stabileşte anual  în conformitate cu prevederile Legea nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO