ZF 24

Credit Suisse: Criza de pe piata creditelor se va atenua in urmatoarele luni

17.02.2008, 19:49 21

Perioada cea mai dificila a crizei din sectorul bancar, generata de problemele din sectorul creditelor ipotecare riscante din Statele Unite, va lua sfarsit in urmatoarele cateva luni, a declarat directorul general al Credit Suisse, Brady Dougan, citat de Reuters.

Dougan a aratat, intr-un interviu acordat publicatiei Neue Zuercher Zeitung, ca este optimist ca perioada cea mai dificila a crizei va fi depasita in decurs de trei pana la cinci luni.

"Pot detecta deja o anumita atenuare a tensiunilor in privinta lichiditatilor si a provizioanelor pentru credite, dar marile probleme care au dus la declansarea crizei nu au fost inca rezolvate", a spus Dougan.

El a afirmat ca increderea de pe piata va creste odata cu stabilizarea preturilor pe piata imobiliara americana.

Criza din sectorul de credite a obligat bancile din intreaga lume sa reevalueze in scadere activele cu peste 100 de miliarde de dolari, iar analistii estimeaza ca pierderile s-ar putea ridica in final pana la 400 de miliarde de dolari.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO