ZF 24

Cornel Dănilă, Covalact: În următorii doi ani numărul unităţilor de procesare a laptelui se va reduce la jumătate

Cornel Dănilă, general manager al Covalact

În ultimii trei ani portofoliul companiei şi procesele operaţionale s-au dezvoltat foarte mult. Anul trecut a fost încă un an bun pentru Covalact. În 2013 grupul Covalact a înregistrat o cifră de afaceri de 32 mil. euro, cu 6% mai mult comparativ cu anul 2012.

Cornel Dănilă, general manager al Covalact În ultimii trei ani portofoliul companiei şi procesele operaţionale s-au dezvoltat foarte mult. Anul trecut a fost încă un an bun pentru Covalact. În 2013 grupul Covalact a înregistrat o cifră de afaceri de 32 mil. euro, cu 6% mai mult comparativ cu anul 2012.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

10.02.2014, 00:08 1051

Piaţa produselor lactate se va consolida în următorii ani, iar pe fondul costurilor ridicate cu materia primă, al presiunii puse de mărcile private şi al puterii scăzute de cumpărare a românilor jumătate din unităţile de procesare a laptelui din România se vor închide, susţine Cornel Dănilă, general manager al Covalact, unul din cei mai mari jucători de pe piaţă.

„Procesatorii mici nu vor putea ţine ritmul în a se aproviziona cu lapte materie primă deoarece preţurile vor creşte, iar ca urmare a presiunii puse de mărcile private preţul final al produsului va trebui să scadă pentru a se majora consumul. Drept pentru care, modelul operaţional va trebui optimizat, reaşezat, iar aceştia nu au puterea pentru a face acest lucru şi vor fi nevoiţi să închidă“, consideră Dănilă. El se află de trei ani la cârma grupului Covalact, cu afaceri de 32 mil. euro în 2013 din producţia unor branduri precum Covalact de Ţară şi Friss.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO