ZF 24

Continental Airlines da afara 3.000 de angajati. Industria aeriana, in criza

05.06.2008, 16:44 21

Operatorul aerian american Continental Airlines a declarat azi ca va concedia 3.000 de angajati, 67 de avioane urmand a ramane la sol ca urmare a costurilor mari ale combustibililor, informeaza AFP.

"Industria aeriana este in criza. Modul sau de lucru nu corespunde actualelor preturi ale carburantilor si cu nivelul actual al pietei. Trebuie sa facem schimbari pentru a ne adapta situatiei", se arata intr-un comunicat al companiei adresat celor 45.000 de angajati.

"Trebuie sa ne reducem capacitatea pentru a ne conforma cererii reduse... Desi aceste schimbari vor fi dureroase, trebuie sa ne adaptam realitatii de pe piata actuala pentru a trece de aceste momente dificile", se mai arata in comunicat.

CEO-ul companiei Larry Kellner si presedintele Jeff Smisek au anuntat ca vor refuza salariile pe care le vor primi pentru restul anului 2008 ca "recunoastere a crizei si a efectelor sale asupra colegilor".

Anuntul companiei Continental vine la o zi dupa ce rivalul sau, United Airlines, a declarat ca va opri la sol 100 de aparate, aproape 20% din flota sa, si ca va concedia 1.100 de angajati pana la sfarsitul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO