ZF 24

Consultantii Ensight: Atentie la stocuri si la gestiunea depozitelor

11.12.2008, 18:07 42

Companiile ar trebui sa optimizeze functia de achizitie, adica sa reduca stocurile si sa fie atente la gestiunea depozitelor, spun reprezentantii firmei Ensight Management Consulting.

“Actuala criza obliga companiile sa priveasca cu mai mare atentie in interior pentru a identifica modalitati de optimizare. Exista cel putin doua directii majore: reducerea cheltuielilor administrative si optimizarea functiei de achizitii”, spune Viorel Cernea, Senior Consultant Ensight.

Dezvoltarea din ultimii ani, orientata exclusiv catre cresterea vanzarilor, a lasat in afara eforturilor de eficientizare zone precum achizitiile, gestiunea depozitelor sau uneori chiar productia, adauga Cernea.

“Cred ca la sfarsitul crizei, dupa unul sau doi ani, optimizarea proceselor va avea rezultate spectaculoase. Companiile romanesti care vor supravietui vor fi mult mai competitive. Economia romaneasca in ansamblu va fi mai aproape de Uniunea Europeana. Vom reusi sa ardem niste pasi ca urmare a presiunii care va fi asupra companiilor”, a spus Cernea.

Acesta a explicat ca actuala criza va obliga companiile la schimbari, la reorganizari care se vor dovedi benefice. “Este dificil sa operezi schimbari in perioade de crestere. E ca la fotbal: nu schimbam echipa castigatoare”, a spus Cernea.

Ensight este o firma de consultanta de management, cu o cifra de afaceri de circa 3 milioane de euro anul trecut. Printre clientii Ensight se numara BRD, Orange, Petrom, General Electric, Bursa Romana de Marfuri, Libra Bank.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO