ZF 24

Consultanţii de la CBRE: Ne aşteptăm ca orele de funcţionare a clădirilor de birouri să se prelungească. Mulţi chiriaşi vor alege să lucreze în schimburi sau să aibă program flexibil

Răzvan Iorgu, managing director la CBRE România:

Domeniul de real estate presupune tranzacţii cu obiecte palpabile, iar faptul că acum nu se pot vizita şi face tururi este problematic pentru piaţa de birouri. Pentru situaţiile când nu este posibil să mergi personal în locaţie, există o gamă de instrumente 3D interactive care le permit utilizatorilor să efectueze tururi virtuale pentru a vizualiza aceste spaţii.

Răzvan Iorgu, managing director la CBRE România: Domeniul de real estate presupune tranzacţii cu obiecte palpabile, iar faptul că acum nu se pot vizita şi face tururi este problematic pentru piaţa de birouri. Pentru situaţiile când nu este posibil să mergi personal în locaţie, există o gamă de instrumente 3D interactive care le permit utilizatorilor să efectueze tururi virtuale pentru a vizualiza aceste spaţii.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

02.05.2020, 01:00 513

Coridoare de circulaţie libere, măsuri specifice de sănătate şi siguranţă, precum filtre UV, huse pentru mânerele uşilor, protecţii pentru butoanele din lifturi, ventilaţie naturală - sunt câteva dintre transformările pe care le vor suferi spaţiile de birouri în perioada următoare, ca o consecinţă a pandemiei de COVID-19.

„Ne aşteptăm ca orele de funcţionare a clădirilor de birouri să se prelungească. Mulţi chiriaşi vor alege să lucreze la rândul lor în schimburi sau să aibă program flexibil. În consecinţă, costurile operaţionale ale clădirilor vor creşte într-un moment în care rentabilitatea este esenţială“, spune Luiza Moraru, head of property management, CEE în cadrul companiei de consultanţă imobiliară CBRE.

În timp ce accentul pe costurile operaţionale va rămâne relevant în următorii câţiva ani pentru ocupanţi, administratorii de proprietăţi va trebui să vină cu soluţii creative pentru a încorpora costurile privind sănătatea şi siguranţa în bugetele curente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO