ZF 24

Consolidarea cladirilor, pe masa guvernului

28.04.2009, 11:24 26

Executivul va discuta in sedinta de marti un proiect de hotarare privind aprobarea Programului de actiuni pe anul 2009 pentru consolidarea blocurilor vechi incadrate in clasa I de risc seismic si care prezinta pericol public.

De asemenea, guvernul intentioneaza sa aprobe si programul pe 2009 de reabilitare a unor blocuri de locuinte situate in localitati din zone defavorizate.
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a facut un apel, luni, catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Ministerul Culturii si primariile de sector pentru o "cooperare mai stransa" si grabirea procedurilor de reabilitare a blocurilor incadrate in clasa de risc seismic ridicat.

Potrivit lui Oprescu, in ultimii cinci ani au fost reabilitate 12 imobile, in prezent fiind efectuate lucrari la patru blocuri incadrate la grupa I de risc seismic, alte 13 blocuri, cu aceeasi incadrare, fiind pregatite pentru inceperea lucrarilor, in timp ce pentru 24 de imobile se pregatesc actele necesare organizarii licitatiei, iar 12 sunt pregatite pentru consolidare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO