ZF 24

Consiliul Concurentei analizeaza contractul incheiat intre Agricover si Bunge

12.03.2008, 12:27 38

Consiliul Concurentei a anuntat ca a inceput o analiza a posibilelor efecte anticoncurentiale ale contractului incheiat intre SC Agricover SA Buzau, Dl. Jabbar Kanani si SC Bunge Romania SRL, prin care se stabilesc termenii si conditiile relatiilor comerciale dintre parti, in domeniul procurarii si comercializarii granelor (grau, orz, porumb) si semintelor oleaginoase.

De asemenea, contractul stabileste si conditiile in care SC Agricover SA Buzau va furniza servicii de depozitare si transport a granelor si semintelor de floarea soarelui, srotului de floarea soarelui si soia pentru SC Bunge Romania SRL. SC Agricover SA Buzau nu activeaza in prezent pe piata serviciilor de transport, dar intentioneaza sa patrunda pe aceasta piata.

Contractul stabileste dreptul de preemptiune al societatii Bunge Romania SRL pentru cumpararea semintelor de floarea soarelui si a granelor. In situatia in care partile nu cad de acord asupra conditiilor de vanzare-cumparare a semintelor de floarea soarelui si a granelor, SC Agricover SA Buzau are dreptul sa le ofere tertilor, in conditii care nu trebuie sa fie mai favorabile decat cele oferite societatii Bunge Romania SRL.

Acordul are un termen de valabilitate de 2 ani, care poate fi extins automat cu o perioada de doi ani, cu exceptia cazului in care Consiliul Concurentei emite o decizie prin care impiedica prelungirea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO