ZF 24

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea firmei Central Railways AS Slovacia de către Unicom Tranzit, Radu Gabriel Gheorghiu şi Smart Rail AS

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea firmei...

Autor: Roxana Rosu

21.03.2017, 14:39 1015

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea firmei Central Railways AS Slovacia de către Unicom Tranzit SA, Radu Gabriel Gheorghiu şi Smart Rail A.S.

Central Railways desfăşoară, în principal, activităţi de transport de mărfuri pe căile ferate din Slovacia şi Ungaria. Compania oferă, de asemenea, ca activităţi secundare, consultanţă în domeniul transportului feroviar, precum şi activitatea de casă de expediţii în transportul pe calea ferată în ţările menţionate anterior.

Central Railways nu desfăşoară activitate pe teritoriul României.

Unicom Tranzit S.A desfăşoară, în principal, activităţi de transport de mărfuri pe calea ferată în România, Slovacia, Ungaria, Cehia, Polonia, Bulgaria, precum şi activităţile secundare de casă de expediţii în transportul pe calea ferată şi manevrare mărfuri.

Firma face parte din Unicom Group, care mai deţine Unicom Holding S.A., Unicom Wood Production S.A., Unicom Oil Terminal S.R.L., Snagov Power Plant S.R.L., Office Tei Center S.R.L., Vallach S.R.L., Trans Cargo Danube S.R.L., Green Island S.R.L., precum şi Rocombi S.A, toate înregistrate în România.

Unicom controlează Trans Cargo Danube S.R.L. şi Green Island S.R.L şi deţine Unitranscom S.A, companie înregistrată în Bulgaria.

Radu Gabriel Gheorghiu desfăşoară activităţi economice prin companiile din grupul E-P Rail Group, la care este acţionar şi administrator. E-P Group cuprinde şase firme (două din România, una din Slovacia şi trei din Cipru), desfăşurând activităţi de casă de expediţii în transportul pe calea ferată în România, Slovacia, Austria, Bulgaria, Polonia, Marea Britanie, Cehia, Ungaria, Germania, precum şi în alte state europene.

În România, E-P Group deţine companiile E-P Rail S.R.L. şi Delta Trans Internaţional S.R.L.

Gheorghiu deţine, de asemenea, companiile Azura Holdings Limited, Avomar Limited şi Amerito Limited, toate înregistrate în Cipru, precum şi un procent de 50% din E-P Rail Slovakia S.R.O. şi indirect, prin intermediul Azura Holdings Limited, un procent de 33,4% din E-P Rail S.R.L.

Smart Rail A.S., activând conform legislaţiei din Slovacia, a fost înfiinţată în anul 2016 pentru achiziţia acţiunilor companiei Central Railways.

Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu reglementările în domeniu, şi a constatat că aceasta nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO